Štítky

:-) 17. listopad 3D ABL alkohol amnestie Anastázie Hagenová Asko nábytek azyl Babiš baby boxy banky Bárta Bém birthday Birthplace study BIS Blesk blogování Breivik bulvár code černá labuť ČGPS ČOI ČSSD ČT ČTK Dělníci bulváru děti dětskýma očima dluhová krize dobro dokument domácí porod Downton Abbey EHCR ekonomie ENG EU euro Evropa facebook fail farmaceutický průmysl faux pas festival tolerance film firma Gallup gaming gay parade globalizace Google Gosford Park Hájek Havel homosexuálové internet Ivana Königsmarková Janeček Janoušek Japonsko ježíšek Jillian Michaels jxd Kalousek kauce Kavčí hnízdo Klaus kmotr kniha knihy knížky pro děti komunikace komunisti korporace korupce le fay legalizace Leoš Heger lidská práva marihuana marketing Mašínové Mat Honan mateřství media média MMF multikulturalismus MZ Naomi Kleinová narozeniny Nečas negativní hlasy NFFP No logo odboj odborář odposlechy ODS OSN osobní PA Paumer plagiátorství pohádka policie politika porno porody Pospíšil právo pražská kavárna prezident prezidentská milost prezidentská volba prohibice projev První republika přímá volba příroda radosti Rath recenze Reflex reklamace rio rodina Roman Smetana RTS Rusko Řecko senát seriál SFŽP Schwarzenberg sociální síť soud soukromé soukromí společnost SPOZ spz starosti státní maturita stávka strasti superstar Svobodní šafr škola školství Šoková doktrína Šouf t-mobile těhotenství televize Ternovszky vs. Hungary Trnka Umberto Eco ÚS vánoce velezrada velké wtf vězení volby volební systém výchova výzkum Woody Allen wtf zdravotnictví Zeman zlo zodpovědnost ženy Žítkovské bohyně

pátek 14. října 2011

O zelené Karkulce

Dcera přišla ze školy. "Dneska nám paní učitelka četla pohádku o Karkulce, jak to bylo doopravdy," povídá.

O zelené Karkulce

Ljuba Karkulová má dvě hlavy a je zelená, aby nebyla v lese poznat. Nese babičce vejce. Z vajec vyskočí masožravé slepice a babičku i se Zelenou Karkulkou sežerou. Jedna z jejích hlav se zakutálí pod postel a pak se ocitne v muzeu, zavřená ve sklenici.

Víte, z které knížky tohle může být? Je myslitelné, aby to bylo napsané chytře, vtipně a zajímavě a aby se toho děti v první třídě nebály?

8 komentářů:

  1. Masožravá slepice????

    Taky mám dceru v 1. třídě, ale ve srovnání s Tebou je to nuda, nuda, šeď, šeď.

    OdpovědětVymazat
  2. Snažila jsem se o doslovný přepis, takže jo, masožravé slepice :-)

    No nejsem si jistá, předevčírem u nás byli hasiči a nudu s šedí bych docela brala, minimálně tu tvou ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Je fakt, ze já stará konzerva, jsem ráda za učitelku, která s dětmi dělá básničky o klubíčku a kočičce :)

    taky uznávám, že předvídatelný stereotyp má něco do sebe... aspoň občas...

    OdpovědětVymazat
  4. Hehe, naše učitelka si vůbec koleduje o samostatný článek. Třeba neumí napsat dceřino jméno a podepisuje ji foneticky. Měla jsem zato, že jedna cizinka ve třídě není tak těžká na zapamatování, ale asi je :-)

    OdpovědětVymazat
  5. to mi připomíná diskusi u Christabel - odchylky a zvláštnosti nebrat!

    Dobrá učitelka je velká výhra... než děti nastoupily do základního školství, myslela jsem, že na základní zas tak moc nezáleží, že důležité je to pak. Už si to nemyslím.... srážka s nepříjemnou, vyhořelou učitelkou pro mě byla velkým poučením.

    OdpovědětVymazat
  6. Však taky začínám přemýšlet nad přestupem v poločase.

    OdpovědětVymazat
  7. tu situaci důvěrně znám a změny jsem nikdy nelitovala, spíš naopak...

    pro to dítě je to ale náročné...

    OdpovědětVymazat
  8. Ta škola je ale jinak skvělá - malinká, rodinná. Všichni se tu známe... Zatím monitoruju a vyhodnocuju.

    OdpovědětVymazat