Štítky

:-) 17. listopad 3D ABL alkohol amnestie Anastázie Hagenová Asko nábytek azyl Babiš baby boxy banky Bárta Bém birthday Birthplace study BIS Blesk blogování Breivik bulvár code černá labuť ČGPS ČOI ČSSD ČT ČTK Dělníci bulváru děti dětskýma očima dluhová krize dobro dokument domácí porod Downton Abbey EHCR ekonomie ENG EU euro Evropa facebook fail farmaceutický průmysl faux pas festival tolerance film firma Gallup gaming gay parade globalizace Google Gosford Park Hájek Havel homosexuálové internet Ivana Königsmarková Janeček Janoušek Japonsko ježíšek Jillian Michaels jxd Kalousek kauce Kavčí hnízdo Klaus kmotr kniha knihy knížky pro děti komunikace komunisti korporace korupce le fay legalizace Leoš Heger lidská práva marihuana marketing Mašínové Mat Honan mateřství media média MMF multikulturalismus MZ Naomi Kleinová narozeniny Nečas negativní hlasy NFFP No logo odboj odborář odposlechy ODS OSN osobní PA Paumer plagiátorství pohádka policie politika porno porody Pospíšil právo pražská kavárna prezident prezidentská milost prezidentská volba prohibice projev První republika přímá volba příroda radosti Rath recenze Reflex reklamace rio rodina Roman Smetana RTS Rusko Řecko senát seriál SFŽP Schwarzenberg sociální síť soud soukromé soukromí společnost SPOZ spz starosti státní maturita stávka strasti superstar Svobodní šafr škola školství Šoková doktrína Šouf t-mobile těhotenství televize Ternovszky vs. Hungary Trnka Umberto Eco ÚS vánoce velezrada velké wtf vězení volby volební systém výchova výzkum Woody Allen wtf zdravotnictví Zeman zlo zodpovědnost ženy Žítkovské bohyně

čtvrtek 7. listopadu 2013

Ješitný neviník

Exprezident Klaus je mistrem v nalézání v důvodů, proč za něco neblahého může někdo zcela jiný.


V předčasných volbách dopadly protežované projekty obou prezidentů velice neslavně. Nepomohl jim ani masívní výlep jejich tváří na billboardy a od voličů se jim dostala dvě velice trapná, usmolená procenta.

 Ale mýlili bychom se, kdybychom čekali, byť i jen slabý, závan sebereflexe a jakéhosi "mám na tom svůj díl".

Kdopak tedy může za debakl uskupení Hlavu vzhůru? No přece Svobodní, hajzlové jedni.

"Na začátku to vypadalo, že se spojí celá řada menších seskupení, hnutí, stran, straniček a že se vytvoří velmi široká fronta lidí, kteří mají pocit, v mé terminologii, že je Česká republika na rozcestí a že se s tím něco zásadního musí udělat. Abych to specifikoval, myslím, že největší úder tomu dalo jedno seskupení, jedna malá strana, která je nám jinak názorově velmi blízká, ale která se v žádném případě připojit nechtěla. Byla to strana Svobodných občanů Petra Macha. To, že se Petr Mach se svou stranou nebyl ochoten přidat, byla zásadní trhlina v  pokusu takovéto širší seskupení udělat."(http://www.klaus.cz/clanky/3467)

Tak vidíte to, chtěli jít sami vlastní cestou a s obskurním slepencem leprotických odpadlíků od ODS se odmítli přetahovat o VK na štítě. To od nich nebylo pěkné. Samozřejmě, v očích voličů tím projevili zdravý rozum a získali široké sympatie. Mizivé procento hlasů pro Hlavu vzhůru tak lze číst jako ultimate message, že některé osoby by už z politiky měly opravdu, ale opravdu odejít. Ovšem to jsou ošklivá, zlá slůvka, která raději nebudeme vyslovovat nahlas.

A kdo může za  úspěch Babiše a Okamury? Jak jinak, Havel. Ten může za všechno.

 „Zažíváme neustálý atak na politické strany od tzv. nepolitické politiky, který začal už Václav Havel. Výsledkem jsou hnutí Andreje Babiše a Tomia Okamury,“ řekl Klaus, podle kterého jsme dřív měli jasně vyprofilované politické strany, ale teď už máme „nestrany“. (http://www.novinky.cz/domaci/318463-nestrany-babise-a-okamury-jsou-dusledkem-havlovy-politiky-tvrdi-klaus.html)

Člověk, který tu posledních dvacet let žil a byl při smyslech, by řekl, že za pádem klasických politických stran  (tj. ODS a ČSSD) je jejich utržení ze řetězu a utkvělá představa, že erární peníze jsou určeny primárně k přerozdělování sobě navzájem, spřáteleným firmám a zákulisním hochům v krokodýlích botkách, kteří "to umí". A řekl by, že základ této nemravné symbiózy byl položen v oné slavné opoziční smlouvě. Ano, ideová vyprázdněnost. Kdo by taky měl čas zabývat se idejemi, když kohoutky jsou otevřené naplno a všichni chlemtají, až se jim dělají mžitky před očima!

Babiš i Okamura jsou smutným důsledkem, nikoli příčinou. Bezradná ČSSD i ODS za svůj vzestup i pád vděčí ze všeho nejvíc svým tatíčkům zakladatelům a jejich přetrvávajícímu zhoubnému vlivu. Aj, zas ta ošklivá, zlá slůvka.

1 komentář:

  1. Pan Klaus je nemocný jedinec a na tento fakt nelze zapomínat při jeho hodnoceni,

    OdpovědětVymazat