Štítky

:-) 17. listopad 3D ABL alkohol amnestie Anastázie Hagenová Asko nábytek azyl Babiš baby boxy banky Bárta Bém birthday Birthplace study BIS Blesk blogování Breivik bulvár code černá labuť ČGPS ČOI ČSSD ČT ČTK Dělníci bulváru děti dětskýma očima dluhová krize dobro dokument domácí porod Downton Abbey EHCR ekonomie ENG EU euro Evropa facebook fail farmaceutický průmysl faux pas festival tolerance film firma Gallup gaming gay parade globalizace Google Gosford Park Hájek Havel homosexuálové internet Ivana Königsmarková Janeček Janoušek Japonsko ježíšek Jillian Michaels jxd Kalousek kauce Kavčí hnízdo Klaus kmotr kniha knihy knížky pro děti komunikace komunisti korporace korupce le fay legalizace Leoš Heger lidská práva marihuana marketing Mašínové Mat Honan mateřství media média MMF multikulturalismus MZ Naomi Kleinová narozeniny Nečas negativní hlasy NFFP No logo odboj odborář odposlechy ODS OSN osobní PA Paumer plagiátorství pohádka policie politika porno porody Pospíšil právo pražská kavárna prezident prezidentská milost prezidentská volba prohibice projev První republika přímá volba příroda radosti Rath recenze Reflex reklamace rio rodina Roman Smetana RTS Rusko Řecko senát seriál SFŽP Schwarzenberg sociální síť soud soukromé soukromí společnost SPOZ spz starosti státní maturita stávka strasti superstar Svobodní šafr škola školství Šoková doktrína Šouf t-mobile těhotenství televize Ternovszky vs. Hungary Trnka Umberto Eco ÚS vánoce velezrada velké wtf vězení volby volební systém výchova výzkum Woody Allen wtf zdravotnictví Zeman zlo zodpovědnost ženy Žítkovské bohyně

pátek 8. listopadu 2013

Konopná razie

probíhá tento týden po českých zahradnictvích a grow shopech.

Dalo se to čekat. Dlouhodobě panuje neúnosná situace, kdy je marihuana na pomezí legality, společností vyžadovaná a státem donedávna trpěná. Lidi ji chtějí, stát ne.

Když už se nepodařilo marihuanu zakázat úplně, začalo se jednat o tom, aby ji bylo možné sehnat v lékarnách, na předpis, kontrolovaně. Ministerstvo zdravotnictví ovšem dělá vše proto, aby proces co nejvíce zkomplikovalo viz zde.

A jak jinak, proč něco dělat jednoduše a levně, když se do toho může vložit stát, vše zkomplikovat, ztížit a postavit na hlavu. Do lékáren budou z tisíců možných dodávány jen čtyři odrůdy, od firmy, která s MZ spolupracuje až tak úzce, že legislativně je jí monopol v ČR ušit na míru. Samozřejmě, i limity byly posazeny nesmyslně nízko, a ceny naopak tak vysoko, že si je běžný člověk nebude moci dovolit. 6000 měsíčně are you kidding me?

Když za zlomek této částky lze vypěstovat konopí na několik let dopředu? Vždyť i nově registrovaný distributor vyjádřil pochyby, zda bude o holandské předražené konopí vůbec zájem, prý "vždyť to ti pacienti všichni pěstují doma, z každého druhého skleníku čouhá konopí."

A stát si je toho vědom. Co tedy udělá? Musí pro Bedrocan vyčistit prostor a lidem pěstování prostě znemožnit. Vystrašit drobné pěstitele i zahradníky tvrdou represí. Proto ta razie, proto to masivní zabavování všeho, co i jen zdánlivě souvisí s marihuanou. Květináče, plastové obaly, zavlažovací technika, zemina, hnojiva...

Samozřejmě se nabízejí paralely... nejvíce vražd je spácháno v rodinách a jejich kuchyních. Policie by tedy logicky měla vtrhnout do obchodů s domácími potřebami a zabavit všechny paličky, sekáčky a nože, zabavit veškerou hotovost, obstavit účty a zadržet majitele na 48 hodin pro podezření z napomáhání k zločinu. Vlastně proč ne. V případě, že si stát usmyslí, že na nože bude mít monopol jeden dodavatel, že rodina bude moci vlastnit maximálně jeden kus a ten bude stát dvacet tisíc a ještě jej bude nutno registrovat, tak se to docela dobře může stát. Absurdní, že? Policie si je toho jistě vědoma. Přesto dostala úkol a musí ho splnit. Představte si, už z akce vytěžila celý jeden (!) kilogram té hanebné drogy.

Stát nezajímá, že existuje  vysoká společenská poptávka po léčivém konopí, nezajímá ho, že odborná veřejnost po něm volá už dlouhou dobu, že tato možnost má i politickou podporu a že odpovídá  legalizujícím tendencím ve světě. Když není schopen poskytnout transparentní podmínky, aby si lidé mohli pro vlastní potřebu buď sami pěstovat nebo za přiměřenou cenu koupit, a prosazuje z vlastní neschopnosti  model, který je překonaný a bude vyhovovat pouze jedné jediné firmě,  musí jej nutně protlačit silou, ať to stojí, co to stojí.

Doufám, že se majitelé postižených obchodů spojí, podají hromadnou žalobu a uspějí.

Žádné komentáře:

Okomentovat