Štítky

:-) 17. listopad 3D ABL alkohol amnestie Anastázie Hagenová Asko nábytek azyl Babiš baby boxy banky Bárta Bém birthday Birthplace study BIS Blesk blogování Breivik bulvár code černá labuť ČGPS ČOI ČSSD ČT ČTK Dělníci bulváru děti dětskýma očima dluhová krize dobro dokument domácí porod Downton Abbey EHCR ekonomie ENG EU euro Evropa facebook fail farmaceutický průmysl faux pas festival tolerance film firma Gallup gaming gay parade globalizace Google Gosford Park Hájek Havel homosexuálové internet Ivana Königsmarková Janeček Janoušek Japonsko ježíšek Jillian Michaels jxd Kalousek kauce Kavčí hnízdo Klaus kmotr kniha knihy knížky pro děti komunikace komunisti korporace korupce le fay legalizace Leoš Heger lidská práva marihuana marketing Mašínové Mat Honan mateřství media média MMF multikulturalismus MZ Naomi Kleinová narozeniny Nečas negativní hlasy NFFP No logo odboj odborář odposlechy ODS OSN osobní PA Paumer plagiátorství pohádka policie politika porno porody Pospíšil právo pražská kavárna prezident prezidentská milost prezidentská volba prohibice projev První republika přímá volba příroda radosti Rath recenze Reflex reklamace rio rodina Roman Smetana RTS Rusko Řecko senát seriál SFŽP Schwarzenberg sociální síť soud soukromé soukromí společnost SPOZ spz starosti státní maturita stávka strasti superstar Svobodní šafr škola školství Šoková doktrína Šouf t-mobile těhotenství televize Ternovszky vs. Hungary Trnka Umberto Eco ÚS vánoce velezrada velké wtf vězení volby volební systém výchova výzkum Woody Allen wtf zdravotnictví Zeman zlo zodpovědnost ženy Žítkovské bohyně

pondělí 8. dubna 2013

Konec soudní anabáze

Dobojováno


Možná to byl první rozsudek. Možná další a další závažné vady, které povážlivě narušily utvrzelý dojem, že žalobkyně je stěžovatelka a potížistka. Možná všechno najednou přispělo k tomu, že po třech letech protistrana konečně projevila zdravý rozum a přestala jít proti zdi.

Dohoda, které se podařilo dosáhnout, je smírem, kompromisem. Není jednoznačným vítězstvím, ale maximem možného. Velmi slušným vrabcem v hrsti. A já si z této zkušenosti odnáším poznání, že s dostatkem trpělivosti, s pevným odhodláním a velkou vůlí je možno domoci se svých práv, byť to stojí spoustu času a peněz. Poznání, že setkání s justicí, je spíše něčím, čemu je lépe se vyhnout. Děkuju paní soudkyni, že mi jej skrze upřímnou neochotu se sporem zabývat  umožnila.

Můžu se jen domnívat, že podstatnou roli ve změně uvažování sehrál vliv nové advokátní kanceláře, která klientovi zřejmě realisticky nastínila důsledky pokračování v předlouhém a již částečně prohraném soudním sporu. Tímto patří můj dík i jí.
 
Děkuju všem lidem, které jsem do tohoto sporu zatáhla a kteří mi pomáhali. Děkuju úředníkům, znalcům, děkuju nejrůznějším lidem z oboru, kteří mi poskytli cenné rady a informace; právníkům, kteří mě celým sporem provázeli a zejména děkuju přátelům a rodině.

Děkuju mému muži, který stál v "mém" sporu při mně a děkuju dětem za trpělivost; zejména tomu nejmladšímu, které se narodilo pouhých pět dní před tím, než věci nabraly definitivně špatný směr, protože ti, kteří měli být profesionály, nebyli. Teď je mu tři a půl a půjde do školky. Celá mateřská dovolená a ještě o kus víc. Tolik času, který jsem mohla věnovat něčemu užitečnějšímu  a radostnějšímu. Stálo mi to za to?

Stálo.

It was a matter of principle.

7 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Miss, děkuju! Však taky byl nejvyšší čas; potřebuju napnout síly jinam - musím do léta pohnout s francouzštinou :-)

      Vymazat
  2. Gratuluju! Paní soudkyně asi bude mít taky radost :) (vždyť vám smír taky hned na začátku doporučila).

    Hele - taky si říkám, že bych měla oprášit fráninu (už si to teda říkám tak půl roku a zatím jsem se dostala akorát k poslouchání RTL v autě), kdybys našla nějaké dobré webovky, dej mi tip. Nebo můžem zkusit korespondovat - aspoň bych měla motivaci...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kimmy, za gratulace děkuji! Ba, paní soudkyně je moudrá žena, vždyť ona nás do toho smíru vyloženě donutila :-)

      S webovkama nemůžu sloužit, leda zapůjčit ke konverzaci rodilého mluvčího ;)

      Vymazat
    2. hm - já bych mluvčího byť nerodilého měla, ale s rodinným učením mám špatné zkušenosti.

      Neva, něco najdu. Bonne chance a toi!

      Vymazat
  3. Také blahopřeju a děkuji!
    Mňam;)

    OdpovědětVymazat