Štítky

:-) 17. listopad 3D ABL alkohol amnestie Anastázie Hagenová Asko nábytek azyl Babiš baby boxy banky Bárta Bém birthday Birthplace study BIS Blesk blogování Breivik bulvár code černá labuť ČGPS ČOI ČSSD ČT ČTK Dělníci bulváru děti dětskýma očima dluhová krize dobro dokument domácí porod Downton Abbey EHCR ekonomie ENG EU euro Evropa facebook fail farmaceutický průmysl faux pas festival tolerance film firma Gallup gaming gay parade globalizace Google Gosford Park Hájek Havel homosexuálové internet Ivana Königsmarková Janeček Janoušek Japonsko ježíšek Jillian Michaels jxd Kalousek kauce Kavčí hnízdo Klaus kmotr kniha knihy knížky pro děti komunikace komunisti korporace korupce le fay legalizace Leoš Heger lidská práva marihuana marketing Mašínové Mat Honan mateřství media média MMF multikulturalismus MZ Naomi Kleinová narozeniny Nečas negativní hlasy NFFP No logo odboj odborář odposlechy ODS OSN osobní PA Paumer plagiátorství pohádka policie politika porno porody Pospíšil právo pražská kavárna prezident prezidentská milost prezidentská volba prohibice projev První republika přímá volba příroda radosti Rath recenze Reflex reklamace rio rodina Roman Smetana RTS Rusko Řecko senát seriál SFŽP Schwarzenberg sociální síť soud soukromé soukromí společnost SPOZ spz starosti státní maturita stávka strasti superstar Svobodní šafr škola školství Šoková doktrína Šouf t-mobile těhotenství televize Ternovszky vs. Hungary Trnka Umberto Eco ÚS vánoce velezrada velké wtf vězení volby volební systém výchova výzkum Woody Allen wtf zdravotnictví Zeman zlo zodpovědnost ženy Žítkovské bohyně

středa 20. února 2013

Jak jsem byla u soudu 6, 7

a soudní intermezzo – pokus o smír

 1/2013 jednání č. 6

(kopíruji z jiného místa blogu) Paní soudkyně mě velmi mile překvapila! Bylo vidět, že se orientuje daleko lépe. Upozornila také, že je rozhodnuta vydat částečný rozsudek. Jediný problém je, že protistrana před několika dny náhle vyměnila právního zástupce a ten ještě ani neměl čas seznámit se spisem, natož domlouvat nějaký další postup. Takže si vyžádal čas na nastudování a prý se bude snažit přesvědčit je k jednání o smíru. Soudkyně mu to povolila a jednání odročila. No. Zatím proběhlo šest jednání, během nichž protistrana všechny podobné pokusy odmítala. Fakt ale je, že se to pro ně nevyvíjí příznivě. Uvidíme...


2/2013 pokus o smír

Čekání na další soud si krátím pečlivou dokumentací nově se objevivších závad a sadu nejzajímavějších fotografií odesílám protistraně k další reklamaci. Několik dní se neděje nic a poté obdržím dopis na hlavičkovém papíře, kde se zdvořile praví, že je vše v nejlepším pořádku. Jak milé! Vzápětí se ovšem ozývá nový právník protistrany a nabízí jednání o smíru.

Těším se a představuji si možné scénáře. Od bujaře optimistického, že firma konečně kapituluje, uzná svá četná pochybení a ukončí tuhle nedůstojnou tahanici, až po chmurnou předtuchu, že opět nabídne něco upatlaného ve smyslu: tady nám podepište, že už nebudete reklamovat a my vám tedy něco málo zaplatíme.

No, zkrátím to. Jednání skončilo dříve, než začalo. Pan jednatel jej hned na začátku podmínil nutností zkrátit záruční lhůtu o cca polovinu tak, že by mi vypršela vloni na podzim, čímž by se elegantně vypořádal i s onou poslední reklamací. A to nemluvím o tom, co bylo nabídnuto k onomu případnému jednání a prezentováno jako velkorysé gesto. Vůbec jsem se tedy nemýlila, v tomto je na protistranu opravdu spolehnutí :-)


O dva dny později jednání č. 7

Velmi krátké. Soudkyně si nechala do petitu doplnit synalagmatický závazek a vydala částečný rozsudek. 1:0 pro nás.
Dále už to tak veselé nebylo. Zcela v duchu předešlých zkušeností, aniž by vůbec do té doby přišla řeč na další body žaloby a nějaké ty důkazní materiály, a aniž by to tedy jakkoli odůvodnila, paní soudkyně prohlásila, že dle ní je zbytek prekludován. Protistrana zajásala a ihned zkusila navrhnout, aby bylo ihned rozhodnuto celkovým rozsudkem, ale proti tomu jsme se pochopitelně ohradili, takže bude další jednání a velmi doufám, že se paní soudkyně vypořádá se vším, co má ve spise.


O týden později

Dostávám e-mail, že a) reklamace byla uznána a b) firma změnila jméno.

...

Předchozí díly:

Jak jsem byla u soudu poprvé

Jak jsem byla u soudu podruhé

Jak jsem byla u soudu 3, 4, 5

10 komentářů:

  1. Já jsem asi nepochopila pointu. Firma uznala reklamaci? V plném rozsahu? Napraví tedy škody, které způsobila?

    Jaký vliv má změna jména na další postup?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aby to mělo pěknou pointu, na to jsem, pravda, moc nemyslela :-)

      Firma uznala právě a pouze tuhle jednu novou reklamaci. Jestli v plném rozsahu, to z toho e-mailu není patrné, ale prý jsou připraveni vady odstranit. O tom, jakým způsobem to bude provedeno, teprve budeme jednat. Velmi jsem se ale obávala, že budu muset jít do dalšího sporu. Je to tedy pozitivní zpráva.

      No a co se změny jména týče, tak snad to nebude mít žádný vliv. Spíš se zamýšlím, jaké motivy ta firma má :-) Třeba se odstřihává od minulosti - stejně jako třeba ABL nebo Šachtovci.

      Vymazat
    2. Takže jednu reklamaci - ale předmětem sporu je i projektová dokumentace a nějaké subdodávky, ne? Takže to je teď předmětem těch dalších jednání?

      Ty jsi tedy teď spokojena?

      Změna jména je možná i kvůli "čistému šítu" - nová firma nikdy nebyla v soudním sporu ohledně kvality své práce...

      Vymazat
    3. Přesně tak, zatím jsme prošli dvěma body z šesti.

      Nejsem spokojená, ale raduju se aspoň z těch malých dílčích úspěchů. Co mi taky zbývá :-) Kdybych s tím nešla k soudu, nebylo by ani těch. Je to ale nákladná zábava, to ti povim.

      No, jestli nezmění ten jejich balkánský styl podnikání, tak jim ten čistý štít moc dlouho nevydrží.

      Vymazat
    4. Aha - tak už je mi to jasnější, děkuju za vysvětlení. Já tedy budu blahopřát, až firma opravdu odvede kvalitní práci a napraví, co pokazila.

      Čistý štít jim může vydržet dlouho - těch statečných, co by podstoupilo tohle martyrium, je bohužel mezi námi příliš málo. Já tě za to opravdu obdivuju.

      Vymazat
    5. Hehe, Kimmy, jestli ty budeš mít na náhrobku jednou "A bude hůř", tak já si tam nechám dát "Jde o princip" :-)

      Vymazat
  2. Tak gratuluji k alespoň částečnému úspěchu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, děkuju. Snad dopadne dobře i ten zbytek. Je tam víc dílčích nároků, mají různou povahu, takže se podle mě rozhodně nedají všechny paušálně smést, ale bude se jimi soudkyně muset zabývat postupně.

      Vymazat
  3. Tak, a teď si konečně dočtu toho Littella.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O té knize jsem četla; myslím, že každý, kdo ji čte je odvážný. Já bych si to netroufla zcela určitě.

      Vymazat