Štítky

:-) 17. listopad 3D ABL alkohol amnestie Anastázie Hagenová Asko nábytek azyl Babiš baby boxy banky Bárta Bém birthday Birthplace study BIS Blesk blogování Breivik bulvár code černá labuť ČGPS ČOI ČSSD ČT ČTK Dělníci bulváru děti dětskýma očima dluhová krize dobro dokument domácí porod Downton Abbey EHCR ekonomie ENG EU euro Evropa facebook fail farmaceutický průmysl faux pas festival tolerance film firma Gallup gaming gay parade globalizace Google Gosford Park Hájek Havel homosexuálové internet Ivana Königsmarková Janeček Janoušek Japonsko ježíšek Jillian Michaels jxd Kalousek kauce Kavčí hnízdo Klaus kmotr kniha knihy knížky pro děti komunikace komunisti korporace korupce le fay legalizace Leoš Heger lidská práva marihuana marketing Mašínové Mat Honan mateřství media média MMF multikulturalismus MZ Naomi Kleinová narozeniny Nečas negativní hlasy NFFP No logo odboj odborář odposlechy ODS OSN osobní PA Paumer plagiátorství pohádka policie politika porno porody Pospíšil právo pražská kavárna prezident prezidentská milost prezidentská volba prohibice projev První republika přímá volba příroda radosti Rath recenze Reflex reklamace rio rodina Roman Smetana RTS Rusko Řecko senát seriál SFŽP Schwarzenberg sociální síť soud soukromé soukromí společnost SPOZ spz starosti státní maturita stávka strasti superstar Svobodní šafr škola školství Šoková doktrína Šouf t-mobile těhotenství televize Ternovszky vs. Hungary Trnka Umberto Eco ÚS vánoce velezrada velké wtf vězení volby volební systém výchova výzkum Woody Allen wtf zdravotnictví Zeman zlo zodpovědnost ženy Žítkovské bohyně

neděle 29. července 2012

Filmové odpoledne: Diktátor + Až vyjde měsíc

Abych vyvážila kulervoucí zážitky ze soudní síně, rozhodla jsem se zbytek dne prožít v poklidu a příjemných aktivitách.

Poledním výtečným bun-ča, přátelskou odpolední kávou, příjemným večerem v mexické taquerii a zamilovanou procházkou vyšehradským podhradbím čtenáře zatěžovat nebudu; pouze konstatuji, že den se mimořádně vydařil a závidět možno dle libosti :-)

K výslednému dojmu ovšem mocně přispěly i dva filmy, které jsem si na ono odpoledne naplánovala.

Diktátor (Dictator)
je povedená komedie, která je všechno možné, jen ne korektní. Sasha Baron Cohen je opět ve formě, nebere si servítky a pozuráží kdekoho. Ukáže penis, na veřejnosti se proběhne se spermatem v ruce a donutí diváky prohlédnout si zblízka i jednu vagínu. Zevnitř. Jedno se mu musí nechat. Ačkoli ne každý vtípek je úplně povedený a člověku je i chvílemi trapno, jejich kadence je opravdu vysoká a i tak jsem se smála velmi často. Je docela pravděpodobné, že při dalším shlédnutí objevím další fórky, napoprvé přeslechnuté. Myslím, že podobně jsem se kdysi bavila u pošahaného Rat race.
 U SBC je ale evidentní, že má ambice dělat víc, než jen nekorektní legraci. Na běžnou komedii je v tomhle filmu, stejně jako ve svou předchozích, příliš mnoho narážek na aktuální témata, ovšem na chytrou politickou satiru je zas moc vulgární. Uvidíme, jaký bude jeho další film. Talent má.

Až vyjde měsíc (Moonrise Kingdom)
je úžasný film. Úplně jiná káva, než ten předchozí. Děj je také značně odtržen od reality, ale zcela jiným způsobem. Jako kdyby jej vyprávěly děti, které vyrostly, ale pořád dětmi zůstaly - tak odzbrojující je svou neuvěřitelnou hravostí. Dospělí z ostrova (esa jako Willis, Norton, Murray, Swintonová) jsou v příběhu (skvělými!) statisty, protože hlavní role patří skautům a především dvojici zamilovaných uprchlíků. Když se ti dva na své soukromé pláži poprvé políbí a dvanáctiletý holobrádek si poté odplivne: "Mám v puse písek.", neubráníte se úsměvu, stejně jako když ho později zasáhne na louce blesk (fakt :-)). Moc mě bavily vsuvky s mapami i mimořádně vyvedená hudba, v níž dokonce i puntíky v závěrečných titulcích mají úlohu a objevují se přesně, kdy mají. Je to opravdu kouzelný film, vyňuňaný do posledního detailu. Bravo!

Žádné komentáře:

Okomentovat