Štítky

:-) 17. listopad 3D ABL alkohol amnestie Anastázie Hagenová Asko nábytek azyl Babiš baby boxy banky Bárta Bém birthday Birthplace study BIS Blesk blogování Breivik bulvár code černá labuť ČGPS ČOI ČSSD ČT ČTK Dělníci bulváru děti dětskýma očima dluhová krize dobro dokument domácí porod Downton Abbey EHCR ekonomie ENG EU euro Evropa facebook fail farmaceutický průmysl faux pas festival tolerance film firma Gallup gaming gay parade globalizace Google Gosford Park Hájek Havel homosexuálové internet Ivana Königsmarková Janeček Janoušek Japonsko ježíšek Jillian Michaels jxd Kalousek kauce Kavčí hnízdo Klaus kmotr kniha knihy knížky pro děti komunikace komunisti korporace korupce le fay legalizace Leoš Heger lidská práva marihuana marketing Mašínové Mat Honan mateřství media média MMF multikulturalismus MZ Naomi Kleinová narozeniny Nečas negativní hlasy NFFP No logo odboj odborář odposlechy ODS OSN osobní PA Paumer plagiátorství pohádka policie politika porno porody Pospíšil právo pražská kavárna prezident prezidentská milost prezidentská volba prohibice projev První republika přímá volba příroda radosti Rath recenze Reflex reklamace rio rodina Roman Smetana RTS Rusko Řecko senát seriál SFŽP Schwarzenberg sociální síť soud soukromé soukromí společnost SPOZ spz starosti státní maturita stávka strasti superstar Svobodní šafr škola školství Šoková doktrína Šouf t-mobile těhotenství televize Ternovszky vs. Hungary Trnka Umberto Eco ÚS vánoce velezrada velké wtf vězení volby volební systém výchova výzkum Woody Allen wtf zdravotnictví Zeman zlo zodpovědnost ženy Žítkovské bohyně

úterý 24. prosince 2013

Vánoční pečení s Jillian

V létě jsme se poprvé sešly. Hned mi byla sympatická. Domluvily jsme se, že se budeme pravidelně vídat. Slíbila, že mě naučí péct. Výsledek prý bude stát za to, ale nebude to vždycky procházka růžovým sadem.

A měla pravdu. Štěstí, že nejsem v kuchyni úplný začátečník. Přesto, když jsme se nejprve učily strouhat, jsem měla zkraje pěkně odřené prsty. Pekly jsme u nás doma. Vodila s sebou kamarádky, a ty samozřejmě machrovaly, jak jim to pečení jde. Dokonalé profesionálky. Občas ale taky měly slabší chvilku; a ona se smála a říkala "hahá, počkejte, co přijde za chvíli". Člověk se musel opravdu otáčet, aby jí stačil. Když se jí zdálo, že jsme pomalé, nešla pro ostřejší slovo daleko. "Pokud nezvracíte, nejste v bezvědomí nebo neumíráte, koukejte dělat!" řvala. A my se snažily.

Dokonce i na dovolenou jsme jely společně. Zkoušely jsme péci v hotelu, ale sousedka pod námi piskovala, baba jedna. Přesunuly jsme se na pláž. Ranní procházky byly krásné, ačkoli na nás čuměla spousta lidí. Myslím, že hlavně holky, které se s ní taky kamarádily a poznaly ji :-)

Když jsem si na podzim vymkla oba kotníky a nechtělo se mi nic, slaďounkým hláskem mě lákala, že to nevadí a že mi Maggie pomůže. Pomalu. Ale byl to trik. Usmála se na mě a ledovým hlasem prohlásila: "Ať tě ani nenapadne přestat! Chceš umět péct? Tak dělej!"

A tak jsem dělala.

Užily jsme si i spoustu legrace. Tři malí pišišvoři se nám často motali pod nohama, brali si vařečky a taky se pokoušeli vařit, někdy i všichni najednou. Občas někdo dostal omylem do nosu. A muž nás v našem snažení chodil očumovat, mlsně se oblizoval a říkal, že nám to pečení jde pěkně od ruky.

Stal se z nás sehraný tým.

Dnes jsme konečně dopekly. Vánoční pekáč buchet :-)





Díky, Jillian!


2 komentáře:

  1. Wow... já jsem ještě žádnej její kurz pečení nedodělala... ale asi to ještě zkusím...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus... začátky bývají krušný, ale pak už je to fajn :-)

      Vymazat