Štítky

:-) 17. listopad 3D ABL alkohol amnestie Anastázie Hagenová Asko nábytek azyl Babiš baby boxy banky Bárta Bém birthday Birthplace study BIS Blesk blogování Breivik bulvár code černá labuť ČGPS ČOI ČSSD ČT ČTK Dělníci bulváru děti dětskýma očima dluhová krize dobro dokument domácí porod Downton Abbey EHCR ekonomie ENG EU euro Evropa facebook fail farmaceutický průmysl faux pas festival tolerance film firma Gallup gaming gay parade globalizace Google Gosford Park Hájek Havel homosexuálové internet Ivana Königsmarková Janeček Janoušek Japonsko ježíšek Jillian Michaels jxd Kalousek kauce Kavčí hnízdo Klaus kmotr kniha knihy knížky pro děti komunikace komunisti korporace korupce le fay legalizace Leoš Heger lidská práva marihuana marketing Mašínové Mat Honan mateřství media média MMF multikulturalismus MZ Naomi Kleinová narozeniny Nečas negativní hlasy NFFP No logo odboj odborář odposlechy ODS OSN osobní PA Paumer plagiátorství pohádka policie politika porno porody Pospíšil právo pražská kavárna prezident prezidentská milost prezidentská volba prohibice projev První republika přímá volba příroda radosti Rath recenze Reflex reklamace rio rodina Roman Smetana RTS Rusko Řecko senát seriál SFŽP Schwarzenberg sociální síť soud soukromé soukromí společnost SPOZ spz starosti státní maturita stávka strasti superstar Svobodní šafr škola školství Šoková doktrína Šouf t-mobile těhotenství televize Ternovszky vs. Hungary Trnka Umberto Eco ÚS vánoce velezrada velké wtf vězení volby volební systém výchova výzkum Woody Allen wtf zdravotnictví Zeman zlo zodpovědnost ženy Žítkovské bohyně

pátek 11. května 2012

Půst

Víte, co je úžasný? Odpojit se!

Jeden den se stane, že vypadne připojení. Náhle sedíte úplně bezradně, s hrníčkem horké ranní kávy, hledíte na bílou stránku a nevíte, co si najednou počít. Oběhnete a zkontrolujete všechny krabičky po domě, a když ověříte, že vše funguje, jak má, hodnou chvíli trvá, než vás přestane bavit mačkat F5. Asi den. Dlouhý den, na jehož konci ovšem zjistíte, že jste kupodivu stihli spoustu jiných věcí.

Další den už sice vše běží, jak má, ale semínko bylo zaseto. Internetový půst je příjemný.
A nejen ten. 

Lehký, pozdně jarní ozdravný má něco do sebe, zvláště když jste marnivá blondýna a máte nové pouzdrové šaty, ve kterých chcete vypadat ukrutně dobře.

Obvyklou nenažranost jste si na nějakou dobu zapověděli a vrhnete se na kvalitní duchovní stravu. Zajdete do oblíbeného knihkupectví a ještě ten den jeden ze svých úlovků s radostí zhltnete. A pak i ty další a ostatní.

Večery trávíte s vaším milým doopravdy - nikoli vedle sebe, každý se svým notebookem na klíně. Ne ne, zavřít, schovat! Jeden pěkný film totiž vydá za pět večerů standardního brouzdání.

Totéž platí i pro bezva seriál, jenž jste si odkládali půl roku, až bude čas.

A co teprve, když máte rozestavěno. Na internet se nepůjdete poflakovat, ale zjistíte, kdo má v okolí bobíka, kdo vám přiveze beton a kolik stojí avie mulče. Google používáte na vyhledávání výrazů jako "garden house", "pergola", "fireplace" a "how to grow a lawn".

Zbouráte starou, tuze ošklivou garáž a srovnáte se zemí zbytek zahrady.

Zaměstnáte všechny tesaře a truhláře v okolí.

Zasadíte rododendrony, na něž budou koukat ještě vaše pravnoučata (a pravděpodobně u toho trousit jedovatosti, kdože ty rozrostlé, třímetrové obludy dostane ven).

Uklidíte dům.

Pletete holkám umné copy a procvičujete s nimi učesanou Zuzanu, kostičku v mističce a čepici s kšiltem.

Provozujete gruppenhopsání na nové trampolíně.

Naučíte jezdit nejstarší na kole.

Občas nahlédnete do pošty, jak se hromadí nepřečtené e-maily a necháte je, ať si v tom pokračují.

Zapomenete na svůj blog.

Je vám dobře.

Pak si řeknete, že byste mohli trochu pobrouzdat a zjistit, co jste za ten měsíc prošvihli.

A víte co?

Nic.

7 komentářů:

  1. ale některým lidem jsi chyběla :)

    OdpovědětVymazat
  2. Těm se ovšem omlouvám :) Některé resty stojí za to dohnat. Jdu na ně ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Úžasný. ;-) A na kolik že přijde ta Avie mulče? ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Přijde na to, jak má být plná :) Kubík za cca devět stovek.

    OdpovědětVymazat
  5. Pěkné!:)
    Taky si říkám, že bych potřebovala, aby internet na pár dní vypadl:) Když člověk přijede z beznetového prostředí, tak zjistí, že mu skutečně nic neuteklo:)
    Trochu mi to kazí, že připojení potřebuju také k práci, tedy zatím, dokud nechodím pravidelně do kanceláře...

    OdpovědětVymazat
  6. Christabel, práce se nepočítá. Nejhorší je ta prokrastinace kolem :) Ale ta pauza skutečně byla příjemná; někdy to zkus ;)

    OdpovědětVymazat
  7. Půst, půst, volam po půstu! Ale ne a ne si ho dopřát. Hezky napsané!

    OdpovědětVymazat